Hans Goedkoop en het DNA van Nederland

Museum Prinsenhof Delft
TV-presentator en historicus Hans Goedkoop heet je welkom in de tentoonstelling DNA van Nederland in Museum Prinsenhof Delft. Hij bekijkt de kogelgaten die nog altijd getuigen van de moord op Willem van Oranje, maar ook de boekenkist waarmee Hugo de Groot uit Slot Loevestein ontsnapte.

 

In de tentoonstelling DNA van Nederland (14 oktober 2017 t/m 18 februari 2018, Museum Prinsenhof Delft) stonden vaderlandse relieken centraal, oftewel: objecten die bewaard of gekoesterd worden omdat ze in verband staan met een belangrijk figuur uit de Nederlandse geschiedenis. Dat kan gaan om bijvoorbeeld menselijk materiaal of voorwerpen die zijn gebruikt door historische personen. Waarom bewaarde men dit soort relieken? Welke nationale relieken zijn er uit de recente geschiedenis? En hoe zijn ze eigenlijk verbonden met de geschiedenis én identiteit van Nederland?

We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed. Zo bekijkt historicus, literatuurcriticus en tv-presentator Hans Goedkoop de kogelgaten die nog altijd getuigen van de moord op Willem van Oranje, maar ook de boekenkist waarmee Hugo de Groot ontsnapte. Hij stelt een belangrijke vraag: wat is de toekomst van het herinneringsobject?

Koop tickets

1 series

  • DNA van Nederland

    We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.