Good News For Modern Man! Interview met top- fotograaf David LaChapelle

578 Groninger Museum
David LaChapelle vertelt over het verloop van zijn carrière en zijn nieuwste fotografieserie New World in gesprek met museumdirecteur Andreas Blühm.
David LaChapelle

David LaChapelle (Hartford, Connecticut, 1963) begon zijn carrière met exposeren in galeries in New York. In 1984 werd hij door Andy Warhol gevraagd om foto's maken voor zijn tijdschrift Interview. Met zijn vernieuwende aanpak maakte de kunstenaar naam als een van de meest invloedrijke levende fotografen ter wereld.

Meer over de kunstenaar

 

David LaChapelle (1963) begon zijn befaamde carrière met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Door zijn vernieuwende aanpak behoorde LaChapelle al snel tot de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiële portretten van beroemdheden zijn uitgegroeid tot archetypische symbolen van deze tijd.

Deze eerste grote solotentoonstelling in Nederland belicht met ruim 70 werken verschillende disciplines uit het oeuvre van de kunstenaar. Ook introduceert dit uitgebreide overzicht LaChapelles nieuwste serie New World, waarin hij het “onfotografeerbare” probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs.

David LaChapelle. Good News For Modern Man. Groninger Museum - 21 april 2018-28 oktober 2018.

Video credits

  • Camera, direction, broadcast: Casting Crew Groningen
  • Production management live stream & online: Annetje de Boo
  • Ondertiteling: Leonie Bröring
  • Light & Sound: Lichtpunt Groningen
  • Event management artist talk: Saskia van Hijum
  • Floormanagers artist talk: Tommy Voortman & Rian Vriend
  • Facility artist talk: Frank Havinga
Koop tickets