‘Good Company’ is de overkoepelende titel van een reeks tekeningen die kunstenaar Paul van der Eerden (1954) van 1979 tot heden heeft gemaakt. Zo nu en dan voegt hij er nieuwe tekeningen aan toe; de teller staat op dit moment op zo’n 310 tekeningen!
Paul van der Eerden

Paul van der Eerden is geboren en getogen in Rotterdam. Hij voltooide een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (1974-1979) en behaalde in 1988 een MO geschiedenis.

Meer over de kunstenaar

Indruk

Het zijn niet zozeer kopieën naar, maar eerder interpretaties van kunstwerken uit het verleden die diepe indruk hebben gemaakt op Van der Eerden en die hij tot leven wekt binnen zijn eigen oeuvre. Soms tekent hij deze werken direct naar het voorbeeld in het betreffende museum, maar in de meeste gevallen tekent hij ze achteraf, met een ansichtkaart als leidraad.

Inspiratie

De werken waardoor hij zich liet inspireren variëren van Lucas Cranach de oudere tot Marcel Broodthaers. Een aantal van de werken is gebaseerd op de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, waaronder een tekening naar Shirley Temple, le plus jeune monstre sacré du cinéma de son temps, 1939 van Salvador Dalí. Van der Eerden heeft grote interesse voor de surrealisten; met hen heeft hij het speelse karakter en de voorliefde voor taal, de fascinatie voor kunst van psychiatrische patiënten en niet-westerse kunst gemeen.

Paul van der Eerden – Good Company, te zien vanaf 11 februari 2017 t/m 14 mei 2017 in Museum Boijmans van Beuningen

Koop tickets