Gelatin: Vorm - Fellows - Attitude

349 Museum Boijmans Van Beuningen
Gelatin bestaat uit vier kunstenaars die sinds 1993 samenwerken. In deze tentoonstelling onderzoekt Gelatin de uiteenlopende mogelijkheden van wat sculptuur kan zijn. Taboes die vooroordelen, ongemak en angst veroorzaken, worden door Gelatin onschadelijk gemaakt. In deze video zien we een vraaggesprek tussen conservator Francesco Stocchi en de kunstenaars.


VORM-FELLOWS-ATTITUDE

"Welkom bij Gelatin en een fijne dag gewenst!"

Gelatin bestaat uit vier kunstenaars die samenwerken sinds 1993. Hun oeuvre nodigt uit om te participeren en te kijken zonder vooroordelen en los van culturele stigma’s. Met hun werk creëren ze ene plek waar homogeniteit wordt vervangen door de rijkdom van diversiteit, autonomie en vrij denken.

Gelatin: Vorm - Fellows - Attitude' toont de onbevooroordeelde interesse in de menselijke conditie die Gelatin al sinds lange tijd heeft en waarbij het lichaam een centrale rol speelt. De tentoonstelling bestaat uit een aantal monumentale, site-specific sculpturen, passend bij het unieke karakter van de grote, kolomvrije tentoonstellingsruimte. Gelatins onderzoek naar wat sculptuur kan zijn, heeft geleid tot het besef dat de eerste sculptuur die je maakt als kind, in feite een drol is. Met dat in hun achterhoofd ontstond in 2007 Das Kakabet, een poepalfabet. Daarmee omarmen ze de onschuld van de kindertijd, pre-taboe, een toestand die we verliezen als volwassenen. Gelatin bevraagt zulke taboes via hun persoonlijke, oprechte en gepassioneerde benadering. Met een kinderlijk enthousiasme nodigen de kunstenaars de bezoeker uit om, als participant, de grenzen die ons beperken te heroverwegen en herdefinieren, zowel fysiek als psychologisch.

Video credits

  • Direction: Jason Schmidt
  • Camera and edit: Mano Daniel Szolossi
  • Sound recording: Margarita Kouvatsou
  • Costumes: Anna Schwarz
  • Subtitles: Einion

With special thanks to: Tim Van Laere Gallery, Massimo Decarlo, Galerie Meyer Kainer, Weingut Bründelmayer and Perotin.

Made possible by: Phileas – A fund for contemporary art, Legero United – Initiator of con-tempus.eu, Bundeskanzleramt Österreich

 

Koop tickets