Esther Kokmeijer - Dolf Henkes Prijs 2014

00:05:26 297 CBK Rotterdam
Esther Kokmeijer (1977) presenteerde voor het eerst haar werk Sheep. In de vorm van fotoseries, video’s, kaarten en dagboekfragmenten doet zij verslag van haar reizen, gedachten, onderzoek en ideeën.

De Dolf Henkes Prijs is de belangrijkste Rotterdamse prijs voor beeldend kunstenaars. De tweejaarlijkse prijs dient als erkenning en aanmoediging van Rotterdams kunsttalent. De jury onder leiding van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro. In TENT vond van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 de tentoonstelling met werk van de genomineerden plaats. De genomineerden van de Dolf Henkes Prijs 2014 waren Silvia B., Esther Kokmeijer, Ewoud van Rijn en Lidwien van de Ven. Op donderdag 18 december 2014 werd de winnaar bekend gemaakt: Lidwien van de Ven. 

Esther Kokmeijer (1977) presenteerde voor het eerst haar werk Sheep. In de vorm van fotoseries, video’s, kaarten en dagboekfragmenten doet zij verslag van haar reizen, gedachten, onderzoek en ideeën. In een serie foto’s met teksten ontspint zich een persoonlijk reisverhaal met universele consequenties over haar reis van China naar de Land Art Biënnale in Mongolië in gezelschap van een schaap.

 

Video credits

  • Onderzoek en interview: Jesse van Oosten 
  • Camera en Montage: Manó Dániel Szöllösi 
  • Ondertitels: Einion Media
Meer info

1 series

  • Dolf Henkes Prijs

    De Dolf Henkes prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze serie vind je de genomineerden van dit jaar en voorgaande edities!