Een zacht geruis – Heidi Linck

185 Museum Arnhem
Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Heidi Linck is één van de 7 kunstenaars.

 

Heidi Linck (1978) is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit van Wageningen. Daarna studeerde ze autonome kunst op de academie in Arnhem. Ze onderzoekt letterlijk een plek, ontleedt, stelt opnieuw samen, en geeft zo een heel andere kijk op een locatie. In haar tekeningen en grafisch werk doet ze hetzelfde.

Heidi Linck raakte helemaal in de ban van de littekens in de gevels van kasteel Cannenburch. Ze probeerde zich in eerste instantie het verhaal erachter voor te stellen, maar eigenlijk vond ze dat niet zo belangrijk. De vormen op zichzelf hebben haar geïnspireerd tot het maken van drie drijvende kunstwerken in de wateren rond het kasteel. De heldere schoonheid van de raadselachtige, hoekige vormen is duidelijk zichtbaar. De verhalen liggen hier verstild, net onder het flonkerende wateroppervlak.

Een zacht geruis is tot en met 31 oktober 2018 te zien.

Video credits

 • Projectleiding, artistiek concept en fondsenwerving: July Ligtenberg en Inge Pollet
 • Camera en edit: Maurice van Brummelen
 • Camera assistent: Ivonne Zijp
 • Projectmedewerker: Berna Lohman
 • Educatie: Museum Arnhem
 • Grafische vormgeving: Jaap Kroneman

  Met dank aan: Mondriaanfonds, Provincie Gelderland, Fonds 21 Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, gemeente Arnhem, gemeente Wijchen, gemeente Lochem, Stichting Stokroos, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Stimuleringsfonds
Meer info

1 series

 • Een zacht geruis

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen.