Een zacht geruis- Aline Eras

Museum Arnhem
Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Alina Eras is één van de 7 kunstenaars.

 

Aline Eras (1980) verzamelt graag dingen uit de natuur. Zo houdt ze erg van dode insecten, mossen, stenen en schelpen. Ze gebruikt deze als basis voor haar tekeningen. Vaak verzint ze al tekenend zelf een variant op een species. Deze gemuteerde levensvormen worden weer gerangschikt naar soort en ingezet voor stillevens. De wonderlijke verzameling schelpen die de kunstenaar aantrof op zolder van Kasteel Rosendael waren aanleiding voor een hele nieuwe serie tekeningen.

Deze schelpenverzameling is afkomstig van de douane, die ze in beslag heeft genomen. Ze worden gebruikt voor restauratie van de schelpengalerij. Aline Eras kreeg van Geldersch Landschap en Kasteelen de volledige vrijheid om met deze schelpen en koralen stillevens te maken in combinatie met haar tekeningen.

Een zacht geruis is tot en met 31 oktober 2018 te zien.

Video credits

 • Projectleiding, artistiek concept en fondsenwerving: July Ligtenberg en Inge Pollet
 • Camera en edit: Maurice van Brummelen
 • Camera assistent: Ivonne Zijp
 • Projectmedewerker: Berna Lohman
 • Educatie: Museum Arnhem
 • Grafische vormgeving: Jaap Kroneman

  Met dank aan: Mondriaanfonds, Provincie Gelderland, Fonds 21 Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, gemeente Arnhem, gemeente Wijchen, gemeente Lochem, Stichting Stokroos, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Stimuleringsfonds
Meer info

1 series

 • Een zacht geruis

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen.