Edgard Tytgat - Herinnering aan een geliefd venster

385 M van Museum Leuven
De Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat (1879-1957) was schilder, schrijver en graveur maar boven alles een fantastische verhalenverteller. M brengt hem opnieuw tot leven met meer dan 70 werken uit museale en privé-collecties.
Edgard Tytgat

De Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat (1879-1957) schilderde bijna vijfhonderd doeken en maakte honderden aquarellen, houtsneden, etsen en tekeningen.

Meer over de kunstenaar

 

De Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat (1879-1957) was schilder, schrijver en graveur maar boven alles een fantastische verhalenverteller. Met een onwaarschijnlijk gevoel voor detail observeerde hij het dagelijkse leven of putte hij inspiratie uit de mythologie of kunstgeschiedenis. Op doek vertaalde hij dit naar complexe beelden, waarin fantasie, absurditeit en humor op een ontwapenende manier verweven zijn. Dat maakt zijn stijl ook zo uniek binnen de Belgische schilderkunst. M brengt rasverteller- en schilder Tytgat opnieuw tot leven met meer dan 70 werken uit museale en privé-collecties. De tentoonstelling ‘Edgard Tytgat. Herinnering aan een geliefd venster’ loopt van 08.12.2017 t.e.m. 08.04.2018 in M-Museum Leuven.

Video credits

  • Curatoren: Peter Carpreau en Gust Van den Berghe
  • Interview: Annelies Evens en Willem Gijbels
  • Coördinatie: Annelies Evens
  • Film en montage: Scherper
  • Film archiefbeelden: Paul Jespers
Koop tickets