Dutch Profiles: Wat is Dutch Design?

00:09:53 0
Vijftig sleutelfiguren uit de Nederlandse designwereld leggen uit wat Dutch Design precies is.

Al eeuwenlang hebben Nederlanders een sterk vertrouwen in de kracht van design. Door samen te werken en creativiteit en technologische innovatie in te zetten, hebben zij het land gemaakt en beschermen het tegen het water. Nederlandse ontwerpers combineren hightech innovatie met nauwkeurig vakmanschap, radicale esthetiek met sociaal engagement, experiment met een praktische aanpak en bedachtzame analyse met doortastende oplossingen. Uit de integrale en multidisciplinaire benadering van complexe onderwerpen komen nieuwe ideeën, nieuwe technieken en uiteindelijk innovatieve en duurzame oplossingen voort.

Deze tien minuten durende video kan worden gezien als trailer van de Dutch Profiles: bijna honderd korte ducumentaires over het werk van toonaangevende Nederlandse architecten, vormgevers en modeontwerpers. De interviews met zowel opkomende als wereldberoemde Nederlandse ontwerpers gaan over de ontwikkeling van hun ideeën, hun werkproces, en over de context en achtergronden van hun werk.

Video credits

Creative producer: Geert van de Wetering 

Research: Liselotte Francken 

Colorcorrection: Maurik de Ridder 

Music/Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix 

Commissioned by DutchDFA

De reeks Dutch Profiles werd gerealiseerd in het kader van het programma Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA)

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.