Dutch Profiles: VenhoevenCS

00:05:56 0
VenhoevenCS is een ambitieus en innovatief ontwerpbureau dat zich richt op duurzame architectuur, stedelijke ontwikkeling en infrastructuur.

Voor VenhoevenCS is een adequaat ontwerp een inspirerende omgeving waarin verschillende groepen mensen kunnen samenleven in een beperkte ruimte.

Zo'n plek is Sportplaza Mercator. Het werd gebouwd midden in een multiculturele wijk in Amsterdam en er wonen mensen uit 129 verschillende landen. Het gebouw is ontworpen als een stad - een minimaatschappij - binnen in een grot bedekt met planten.

Als Rijksadviseur heeft Ton Venhoeven te maken met complexe vraagstukken rond infrastructuur. Twee kernbegrippen in zijn ontwerpfilosofie zijn het stimuleren van sociale interactie en het bevorderen van duurzaam wonen. Hij pakt dit aan door het autoverkeer te beperken en door compacter te bouwen. Zijn onderzoek is vooral gericht op het ontwerpen van zelfbedruipende steden en op de ontwikkeling van micronetwerken die recycling en synergie mogelijk maken.

Video credits

Director: Jorien van Nes

Camera: Pierre Rezus

Sound: Hens van Rooy

Editing: Sander Cijsouw

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Production assist: Liselot Francken

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.