Dutch Profiles: Thonik

00:06:36 0
De ontwerpen van Thonik zijn tegelijk gedetailleerd en gedurfd, systematisch maar toch soepel, en bevatten altijd een gezonde dosis humor.

Thomas Widdershoven en Nikki Gonnissen zijn zonder twijfel twee van de meest vooraanstaande grafisch ontwerpers van Nederland. Samen vormen ze Thonik, een gerenommeerd ontwerpbureau dat de grenzen van ervaringsgerichte visuele communicatie en grafisch ontwerp verkent.

Het werk van Thonik wordt internationaal gewaardeerd. Zo hadden ze de afgelopen jaren tentoonstellingen in Venetië, Sjanghai, Tokio en Parijs, in de beroemde Galerie Anatome.

Thomas en Nikki hanteren een aantal centrale modellen en thema's die steeds weer terugkeren, waardoor elke opdracht een herkenbaar Thonik-werk wordt. Wat daarbij naar boven komt, is het centrale ontwerpprincipe in al het werk van Thonik: als het concept goed zit, volgt de rest vanzelf.

Thonik werd beroemd tot in het buitenland met de herprofilering van de Nederlandse Socialistische Partij.

Na de verkiezingen van 2006 maakte Thonik een tv-spot voor de Socialistische Partij over het probleem van het falende beleid in de thuiszorg. In de spot kleedde een vrouw van tachtig zich uit voor de camera. Het filmpje zorgde voor heel wat opschudding in de media, maar werd door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot beste tv-spot van het jaar.

Video credits

Director: Michael Schaap

Camera: Pierre Rezus

Sound: Bert van Dungen

Editing: Jasper Verhorevoort

Creative Producer: Geert van de Wetering

Producer: Olivia van Leeuwen

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.