Dutch Profiles: Scholten & Baijings

00:06:18
De ontwerpers Scholten & Baijings nemen in de Nederlandse designwereld een heel eigen plek in. Vanaf het begin van hun carriƫre hebben ze hun eigen weg gevolgd, los van de bredere beweging van typisch Nederlands conceptueel design.

De laatste tijd staan grote designmerken zoals Hay en Established & Sons in de rij om met dit getalenteerde duo aan de slag te gaan.

Hier, in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, zijn ze bezig met de voorbereiding van een expositie over hun recente werk, waaronder hun bekroonde project Paper Porcelain.

Of ze nu voor de designindustrie werken of gewoon met hun eigen projecten bezig zijn, dat maakt Scholten & Baijings niet veel uit. Hun onderzoeksproject Textile Vegetables was bijvoorbeeld een studie van kleur en vorm, maar kwam in de kunstcollectie van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam terecht.

Tijdens de Design Week van 2011 in Milaan presenteerden Scholten & Baijings hun nieuwe meubelontwerpen voor de collectie van het beroemde Japanse merk Karimoku.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Research: Liselotte Francken

Directors: Jasper ten Berge, Alexander Oey

Camera: Stef Tijdink

Sound: Carla van der Meijs, Benny Jansens

Editor: Niels de Roos

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Jesse Koolhaas

Photography: Inga Powilleit

 

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.