Dutch Profiles: Roosje Klap

00:08:50 0
Hier, bij een drukker in Haarlem, zal Roosje Klap de eerste drukken van haar nieuwe postzegelontwerp voor PostNL nakijken.

Roosje Klap heeft een studio voor visuele communicatie, voornamelijk grafisch ontwerp. De studio onderzoekt de experimentele grenzen van ontwerpen op maat. Bij Roosje Klap kan een lettertype onleesbaar zijn, een boek kan uiteindelijk een sculptuur blijken te zijn, en een postzegel kan een tekening worden waarbij je cijfers met elkaar verbindt.

Roosje Klap werkt vooral voor klanten in de cultuursector: musea, galeries, kunstuitgevers en kunstenaars. Voor haar ontwerp van de Encyclopedie van fictieve kunstenaars en voor haar jaarverslag van de Rijksakademie van 2011 kreeg ze een European Design Award.

Naast haar werk als ontwerper werkt Roosje ook als docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Jan van Eyck Academie.

Een recente opdracht is haar ontwerp voor een Nederlands kunstmagazine met de mysterieuze naam Mister Motley.

Video credits

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.