Dutch Profiles: RAAAF

00:07:55 0
Landschapsarchitect Ronald Rietveld vormt samen met zijn broer, de econoom en filosoof Erik Rietveld, de drijvende kracht achter RAAAF.

Een van hun bekende projecten is Vacant NL. Het is een oproep aan de Nederlandse overheid om het enorme potentieel aan leegstaande gebouwen die eigendom zijn van overheidsinstellingen ter beschikking te stellen aan de creatieve kenniseconomie.

Volgens RAAAF vereist de hedendaagse complexiteit van steden, van het landschap en de maatschappij een multidisciplinaire benadering bij het aanpakken van urgente maatschappelijke, ecologische en economische kwesties.

De broers focussen op bestaande ontwikkelingen en gebruiken de krachten die daarin aanwezig zijn om wat ze noemen 'strategische interventies' tot stand te brengen.

Voor hun presentatie van Vacant NL op de Architectuurbiënnale in Venetië maakte RAAAF een enorm model waarin alle leegstaande overheidsgebouwen in één oogopslag te zien waren. Door dit model te laten contrasteren met de leegte van de locatie werd het paviljoen zelf een onderdeel van de installatie.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Research: Liselotte Francken

Director: Willem Baptist

Camera: Aage Hollander

Sound: Bram Meindersma

Editor: Maurik de Ridder

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.