Dutch Profiles: NEXT architects

00:06:44 0
Typisch voor NEXT architects is hun analytische gebruik van lagen en de originele manieren die ze bedenken om verschillende en soms zelfs tegenstrijdige behoeften met elkaar te verzoenen.

De vier partners van NEXT architects hebben altijd de grenzen van het architecturale domein verkend. Bij NEXT architects wordt uitgebreide research steeds gekoppeld aan pragmatische oplossingen. Grootte is niet restrictief. Hun aanpak is zowel geschikt voor kleinschalige projecten als voor grootse stedelijke ontwerpen. Op een inventieve manier verbinden ze afzonderlijke lagen van een gebouw om structuren te maken die er eenvoudig uitzien maar toch complex zijn.

Deze focus op complementaire contrasten komt tot uiting in hun ideeën over traag en snel, een dynamisch concept dat altijd al een cruciale rol heeft gespeeld in hun ontwerpaanpak.

Chinese dromen

Sinds 2004 heeft NEXT architects ook een hoofdkantoor in Beijing. Daar biedt partner John van de Water de aanpak van NEXT architects aan in de Chinese context van snelle verstedelijking. Voor NEXT vormen die Chinese omstandigheden een vruchtbare bodem om met Nederlandse genen te experimenteren in Chinese dromen.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Line producer: Janneke van de Kerkhof

Production assistant: Anjet Blinde

Research: Liselotte Francken

Director: Willem Baptist

Camera: Dirk-Jan Kerkkamp

Sound: Bram Meindersma

Editor: Maurik de Ridder

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Voice-over: Micah Westera

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.