Dutch Profiles: Michael van Gessel

00:04:52 0
Met een groot gevoel voor historische kwaliteiten vormt Michael Van Gessel het landschap om, op zo'n manier dat het lijkt of er niets veranderd is.

De sterkte van bestaande kenmerken articuleren en alle rommel verwijderen om een helder, sereen en ruim landschap te creëren. Op die manier werkt Michael van Gessel al meer dan dertig jaar. Hij ontwerpt en renoveert parken, historische sites en stedenbouwkundige masterplannen.

Een van de vele projecten waaraan Van Gessel de afgelopen tien jaar heeft gewerkt, is Twickel, een eeuwenoud park in het oosten van Nederland.

Bijna exact om de honderd jaar werd de indeling van het park gewijzigd: de landschapsstijl veranderde van renaissance naar barok, gevolgd door rococo en romantiek.

Hoewel hij al lang een grote invloed uitoefent op de ontwikkeling van de landschapsarchitectuur, blijft Van Gessel een nieuwsgierig en bescheiden man, met een heel nuchtere aanpak.

Video credits

Director: Geert van de Wetering

Camera: Menno Mans en Niels de Roos

Sound: Bram Meindersma

Editing: Maurik de Ridder

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Big Orange

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.