Dutch Profiles: Maxwan

00:06:45 0
Maxwan maakt interieurs voor kleine huizen, ontwerpen grote gebouwen voor wonen en werken, en ontwikkelen stedenbouwkundige masterplannen voor grootschalige stadsgebieden over de hele wereld.

Rients Dijkstra staat samen met Hiroki Matsuura aan het hoofd van Maxwan, een bedrijf met een brede deskundigheid. Ze weigeren gewoonweg te specialiseren.

Maxwan streeft niet naar één herkenbare stijl. Typisch voor hun werkwijze is dat ze eerst de ideeën van alle betrokken partijen absorberen en dan met een integrale en creatieve aanpak komen. Dit was ook het geval voor hun masterplan voor Leidsche Rijn, een wijk van Utrecht, waarin ze meer dan 30.000 nieuwe woningen combineren met grote, open publieke ruimtes.

Tegenwoordig is Maxwan bezig met het masterplan van Barking Riverside, een gebied van 200 hectare langs de Thames in Oost-Londen waar zo'n 25.000 mensen zullen wonen. Centraal in dit uitgebreide plan staat het doortrekken van de metro vanaf Londen en de aanleg van een groot park. Maar het belangrijkste punt bestond erin een duidelijk verschil in dichtheid te creëren voor de bewoners, zoals Hiroki Matsuura uitlegt.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Research: Liselotte Francken

Director: Noud Holtman

Camera: Pierre Rezus

Sound: Hens van Rooy

Editor: Noud Holtman

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA