Dutch Profiles: Kossmann. dejong

00:05:23
De tentoonstellingsontwerpers Kossmann.dejong benutten elke vierkante centimeter ruimte om de bezoekers volledig onder te dompelen in de ervaring van een thema, museum of expositie.

Voor Kossmann.dejong zijn film, licht en geluid essentiële onderdelen van een fantasierijke presentatie van complexe onderwerpen. Met tal van projecten over de hele wereld hebben ze een nieuwe standaard voor tentoonstellingsontwerp neergezet, zoals hun werk voor de wereldtentoonstelling in Sjanghai illustreert. Het Dolhuys, een voormalige inrichting voor geesteszieken in Haarlem die in 2005 werd omgevormd tot museum van de psychiatrie, is een goed voorbeeld van hoe ze boeiende verhalen vertellen.

In ons online tijdperk, waarin informatie altijd beschikbaar is voor iedereen, vinden sommigen wellicht dat musea iets van het verleden zijn. Maar Kossmann.dejong maakt zich sterk dat hun aanpak garandeert dat musea ook in de 21ste eeuw nog overleven.

Video credits

Director: Sarah Domogala
Camera: Menno Mans
Sound: Eric Leek
Editing: Maurik de Ridder
Music Sound Design: Big Orange
Research: Kirsten Hannema
Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering
Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen  

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix
Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.