Dutch Profiles: Jurgen Bey

00:04:55 0
Met Prooff, wat staat voor Progressive Office, onderzoekt Studio Makking & Bey nieuwe manieren van samenwerken.

Jurgen Bey is een visionair ontwerper die de dingen graag naar een hoger niveau tilt. Bey is beroemd om zijn boomstambank, met klassieke stoelleuningen gegoten in brons, zijn Light Shade Shade, een spiegellamp die tijdens de dag de omgeving weerspiegelt en wanneer hij wordt aangestoken een luchter blijkt te bevatten, en zijn Oorstoelen, grote leunstoelen met enorme oren waarin mensen ongestoord privégesprekken kunnen voeren in openbare ruimtes.

Met Prooff, wat staat voor Progressive Office, onderzoekt Bey nieuwe manieren van samenwerken. Werk is tegenwoordig te veel uitsluitend gericht op geld verdienen, vindt de ontwerper, terwijl volgens hem de nadruk zou moeten liggen op het delen van kennis en het uitwisselen van ideeën. Een onderdeel van Prooff is de Slow Car, nu nog een prototype. Wanneer het landschap waarin we werken is omgevormd tot een collectieve campus, zal de Slow Car het mobiele kantoor zijn waarin we ons voortbewegen.

Jurgen Bey neemt zijn tijd om onze handelingen te observeren en intrinsieke kwaliteiten te ontdekken in dingen die vaak over het hoofd gezien worden. Hiervoor waagt hij zich buiten het alledaagse en baant hij zich zijn eigen, oorspronkelijke weg - een werkethiek die hij graag ook bij bedrijven ingang zou zien vinden.

Video credits

Director: Hiba Vink

Camera: Onno van der Wal

Sound: Wouter Veldhuis

Editing: Dominique Kools

Music Sound Design: Pastelle Music

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.