Dutch Profiles: Iris van Herpen

00:07:01 0
In haar korte carrière als modeontwerpster heeft Iris van Herpen al heel wat prijzen gewonnen. Haar collecties worden enthousiast onthaald door de internationale modepers.

Wat haar werk eruit doet springen wanneer ze haar creaties voorstelt tijdens de modeweken in New York, Parijs en Londen, is de sculpturale aantrekkingskracht van haar ontwerpen. Die sterke silhouetten bekomt Van Herpen door traditionele vormen van handwerk nieuw leven in te blazen en door vernieuwende en ongewone materialen te gebruiken.

Op die manier maakt Van Herpen ontwerpen die de vorm heruitvinden. Deze getalenteerde ontwerpster is heel sterk bezig met het proces van maken, van onderzoek doen en de professionele knowhow op het gebied van mode uitbreiden.

Onlangs werkte Van Herpen samen met choreografe Nanine Linning om de kostuums voor de opera Madame Butterfly te maken. In deze Duitse productie integreert Linning dans in de verhaallijn, wat Van Herpen voor de uitdaging stelt om beweging met vorm te combineren.

Video credits

Director: Kathelijne Schrama

Camera: Pierre Rezus

Sound: Martijn van Halen

Editing: Tim van der Maden

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Research assist: Liselot Francken 

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.