Dutch Profiles: Hella Jongerius

00:06:17 0
Hella Jongerius heeft een haat-liefdeverhouding met massaproductie, maar toch werkt ze samen met bedrijven als Vitra of IKEA.
Hella Jongerius

De Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius (1963) heeft haar faam te danken aan de manier waarop ze industrieel en ambachtelijk, hightech en lowtech, traditioneel en eigentijds design samenbrengt.

Meer over de kunstenaar

Hella Jongerius kreeg in 1994 wereldwijde erkenning voor haar Soft Urn, een traditionele vaas gemaakt van rubber. Haar werk, zoals deze gebreide lamp of dit geborduurde tafellaken, wordt overal geëxposeerd, onder meer in het MoMA in New York. Jongerius is beroemd om de manier waarop ze met traditioneel vakmanschap iets volkomen nieuws maakt.

In haar visie kunnen massaproductie en vakmanschap ook samengaan. Zo heeft ze ruim twee jaar besteed aan de ontwikkeling van een nieuw kleurengamma voor het grote Zwitserse meubelbedrijf Vitra.

Video credits

Director: Noud Holtman

Camera: Jacko van 't Hof

Sound: Eric Leek

Editing: Niels de Roos

Creative Producer: Geert van de Wetering

Producer: Olivia van Leeuwen

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.