Dutch Profiles: Gilian Schrofer

00:05:52 0
Gilian Schrofer heeft een aantal van de opmerkelijkste interieurs in Nederland op zijn naam staan: van de ultramoderne en wereldberoemde Supperclub tot meer tijdloze, klassieke ontwerpen als café Morlang.

Hoewel ze heel divers van aard zijn, stralen ze allemaal een sfeer van hedendaags raffinement uit. Maar er gewoon hip uitzien is voor Schrofer niet goed genoeg.

Voor hij begon aan zijn carriëre in interieurontwerp was Gilian Schrofer een succesrijke chef-kok, patissier en eigenaar van een cateringbedrijf.

In 2004 verliet Schrofer Concrete, het bureau voor interieurontwerp waarvan hij medeoprichter was, en richtte een nieuw bedrijf op: Concern. Naast tal van andere opdrachten ontwierp Concern de piekfijne interieurs voor het reclamebureau Roorda in Amsterdam.

Naast zijn ontwerpwerk streeft Gillian Schrofer er voortdurend naar het niveau van de ontwerpdiscipline in het algemeen te verhogen. Zo geeft hij les aan verschillende academies en is hij bestuurslid in meerdere comités.

Hoewel Schrofer de conceptuele kracht van Nederlands ontwerp erkent, vindt hij een goed concept pas het begin.

Video credits

Director: Sarah Domogala

Camera: Aage Hollander

Sound: Wouter Veldhuis

Editing: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Production assist: Liselot Francken

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.