Dutch Profiles: Francisco van Benthum

00:04:29 0
Even voorstellen: Francisco van Benthum. Met zijn opmerkelijke talent voor het ontwerpen van herenmode werd hij al snel een lieveling van de internationale avant-garde.

In 1995 studeerde hij af aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving in Arnhem. In 2002 lanceerde Francisco van Benthum zijn eerste herencollectie onder zijn eigen naam.

Tegenwoordig toont hij zijn creaties op de internationale catwalks, bijvoorbeeld hier in Parijs tijdens de Mannenmodeweek.

Francisco van Benthum vertrekt vanuit de traditionele mannengarderobe. Binnen de contouren van het klassieke herensilhouet verschuift hij de proporties en voegt hij gewijzigde elementen toe die gebaseerd zijn op mannelijke stereotypes.

Voor deze modeshow vond Van Benthum deels inspiratie bij de prerevolutionaire Russische mode. Hij koos een gedurfd 19de-eeuws kleurenpalet, met verwijzingen naar de fraai versierde gewaden van de tsaar en de veelkleurige klederdracht van het Slavische volk, en voegde er subtiele details aan toe.

In al zijn bescheidenheid is Van Benthum stevig aan het uitgroeien tot een vaste waarde in de modewereld. Hij is zich er terdege van bewust dat de internationale pers voortdurend kritisch toekijkt en werkt bijzonder hard om zijn publiek én zichzelf te blijven verrassen.

Video credits

Director: Michael Schaap

Camera: Pierre Rezus

Sound: Bert van den Dungen

Editing: Jasper Verhorevoort

Music Sound Design: Pastelle

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.