Dutch Profiles: Doepel Strijkers

00:08:16 0
Duzan Doepel, architect en lector duurzame architectuur, en Eline Strijkers, interieurarchitect, bundelden de krachten in 2007.

Ze wonnen de AM NAi publieksprijs voor Parksite, een project waarbij ze een voormalige ambulancegarage in een prachtige luxewoning veranderden. Ze geloven stellig dat alle opdrachten, of het nu gaat om architectuur, interieurontwerp of stedelijke strategieën, op dezelfde manier aangepakt kunnen worden, met een sterke focus op duurzaamheid.

Door uitgebreid aan onderzoek te doen en door de processen die naar hun ontwerpen leiden zorgvuldig te plannen, slagen ze erin niet alleen de ecologische, maar ook de economische en sociale implicaties van hun werk op lange termijn te berekenen.

Die integrale aanpak is bijvoorbeeld te zien in het project HAKA, een kantoorgebouw waar kleine bedrijven samen aan een duurzame toekomst kunnen werken.

In Waalwijk maakte Doepel Strijkers van het voormalige gemeentehuis een museum en werkplek voor internationale studenten lederdesign en schoenontwerp. Het doel was een flexibele omgeving te creëren die ook een positieve invloed zou hebben op de nabije gemeenschap.

Het nieuwste project van Doepel Strijkers is een biologische tequilafabriek in Mexico die haar afvalproducten zal gebruiken om er textiel, meubels, parfum of biobrandstoffen van te maken. In dit ene project konden ze alle aspecten van hun filosofie over duurzaamheid samenbrengen.

Video credits

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.