Dutch Profiles: Dick Bruna

00:03:47 1517
Dick Bruna begon zijn carriëre als ontwerper van boekcovers; hij maakte er meer dan tweeduizend. Maar zijn grootste passie is kinderboeken maken.

Met de avonturen van Nijntje, een schattig vrouwelijk konijntje, heeft Dick Bruna de harten van kinderen over de hele wereld gestolen. Meer dan 85 miljoen exemplaren zijn er al van zijn boeken verkocht, en de verhalen zijn in meer dan vijftig talen vertaald.

Hoewel hij al in de tachtig is, werkt Bruna nog steeds zeven dagen per week. Elke tekening maakt hij met een penseel en hij werkt elk detail nauwgezet uit.

De pure, eenvoudige wereld die Dick Bruna creëert met zijn minimale gebruik van kleuren en dikke zwarte lijnen maakt zijn werk heel herkenbaar. Het is dan ook geen verrassing dat Bruna inspiratie vindt bij beroemde modernistische kunstenaars als Mondriaan, Rietveld en vooral Henri Matisse.

Video credits

Editing: Allard Detiger, Joost van de Wetering

Music Sound Design: Pastelle Music

Commissioning editor Submarine: Geert van de Wetering

Producer Submarine: Olivia Sophie van Leeuwen

 

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.