Dutch Profiles: Claudy Jongstra

00:05:14
John Galliano, Donna Karan en Christian Lacroix zijn maar enkele van de grote namen uit de modewereld waarmee kunstenaar en ontwerpster Claudy Jongstra al heeft samengewerkt.

Sinds ze zo'n vijftien jaar geleden met vervilte wol begon te werken, zijn haar creaties uit dit natuurlijke materiaal immens populair geworden.

Haar werk is al over de hele wereld te zien geweest in tentoonstellingen en is opgenomen in de collecties van grote kunstmusea.

Jongstra woont op een afgelegen boerderij in Friesland, ver weg van de hectische kunst- en modewereld. In dit korte portret geeft ze ons een inkijk in haar creatieve proces, terwijl ze aan een grote wandinstallatie voor het Lincoln Center for the Performing Arts in New York werkt.

Aan de hand van traditionele vilttechnieken en uitgebreid onderzoek heeft Jongstra een unieke manier ontwikkeld om van dikke wol een prachtige dunne, transparante stof te maken.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Director: Allard Detiger

Camera: Marijn Zurburg

Sound: Carla van der Meijs

Editing: Dominique Kools

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.