Dutch Profiles: Christien Meindertsma

00:07:39 0
Christien Meindertsma won in 2016 de Dutch Design Award voor haar innovatieve Flax Chair. In haar ontwerpen zoekt ze verschillende manieren om zo zuinig met materiaal om te gaan.

Ontwerpster Christien Meindertsma werd al snel beroemd met haar boek PIG 05049 uit 2007. Dat bevat een uitgebreide verzameling foto's die een verbluffende reeks producten in beeld brengen waarvoor verschillende delen van één enkel varken werden gebruikt in het productieproces.

Met haar ontwerpen wil Christien Meindertsma mensen opnieuw inzicht doen krijgen in productieprocessen die vaak heel ver af zijn komen te staan van onze moderne, geïndustrialiseerde wereld.

Voor haar afstudeerproject in 2003 aan de Design Academy Eindhoven maakte Christien Meindertsma "One Sheep Sweaters", met de bedoeling authentieke relaties tot stand te brengen tussen product en consument.

Momenteel werkt Christien aan een project met vlas, een gewas dat van oudsher in Nederland geteeld wordt. Voor dit project volgde ze het teeltproces van vlas en kocht ze de hele vlasoogst van een kavel van een boer in de Flevopolder.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Research: Liselotte Francken

 

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.