De ontwerpers achter Catalogtree verzamelen enorme hoeveelheden onverteerbare data en vormen die om tot heldere beelden en verhalen. 

In 2006 besloten Daniel Gross en Joris Maltha, een snelweg uit hun buurt af te beelden. Het resultaat bestond uit negen zeefdrukposters die elk een ander aspect van de weg in beeld brachten, zoals verkeersintensiteit, ongevallen of files.

De klanten van Catalogtree zijn vooral kranten en magazines, maar in 2010 ontwierpen ze de graphics voor Money & Speed, een interactieve documentaire voor de iPad. Hun visualisaties leggen op een schitterende manier de kortste financiële crash uit die Wall Street ooit gekend heeft. Voor dit project wonnen ze twee Dutch Design Awards.

Naast al het werk in opdracht neemt Catalogtree ook de tijd om te experimenteren. Geïnspireerd op willekeurige patronen die in de natuur voorkomen, gebruiken ze minuscule robotjes om het gedrag van zwermen te imiteren.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Research: Liselotte Francken

Director: Jennifer Pettersson

Camera: Wiro Felix

Sound: Steven van Dijk

Editor: Noud Holtman

Colour correction: Maurik de Ridder

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.