Dutch Profiles: Carver

00:04:00 0
Wist je dat er voor 90% van de auto's 2,5 ton staal nodig is om één persoon tegelijk te vervoeren? Gemotiveerd door dat feit ging Carver aan de slag.

Luchtvaartkundig ingenieurs Chris van den Brink en Harry Kronen gingen de uitdaging aan om een nieuw voertuig te ontwikkelen. Dat zou het toenemende fileprobleem moeten tegengaan en tegelijk ecologisch levensvatbaar zijn.

Ze wilden een smal, kogelvormig model ontwikkelen, maar ontdekten daarbij dat ze ook een automatisch stabiliseringssysteem moesten verzinnen waardoor het voertuig als een motor bochten kon nemen zonder uit balans te raken. Zo ontstond het innovatieve Dynamic Vehicle Control-systeem.

 

Door het bijzondere uitzicht vanuit het ronde frame en het unieke tandem-twoseaterontwerp heeft de Carver iets van het prachtig gestroomlijnde F16-gevechtsvliegtuig. Compleet met het geluid van hydraulische pompen, die garanderen dat de cockpit nooit de hoek van 45 graden overschrijdt.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Director: Mattijs Mollee

Camera: Marijn Zurburg

Sound: Wouter Veldhuis

Editing: Paul de Heer

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.