Dutch Profiles: Alexander van Slobbe

00:04:53 0
Modeontwerper Alexander van Slobbe is bekend van zijn meesterlijke vakmanschap en minimalistische kleding. Hij vertelt meer over zijn werk voor SO en orson + bodil.

Alexander van Slobbe oogstte wijd en zijd succes met zijn merk SO. Vooral Japan was erg te vinden voor deze minimalistische ontwerpen en hij kreeg er algauw een grote aanhang. Enkele jaren geleden stopte Van Slobbe met SO om zich weer aan orson + bodil te wijden, de gerespecteerde damesmodelijn die hij meer dan twintig jaar geleden had opgezet samen met Nannet van der Kleijn.

In Van Slobbes werkethiek staat meesterlijk vakmanschap voorop, en hij heeft zo zijn eigen ideeën over de obsessie van het publiek met luxe modemerken. Die ideeën vormen de basis van zijn filosofie voor New Luxury.

Van Slobbe wil een westers publiek laten kennismaken met ontwerpen die minimale vorm en functie combineren tot verrassende nieuwe resultaten, die naar klassieke vormen verwijzen, afstand nemen van archetypische functies en alles weglaten wat niet strikt noodzakelijk is.

Video credits

Commissioning editor: Geert van de Wetering

Producer: Olivia Sophie van Leeuwen

Director: Paul de Heer

Camera: Marijn Zurburg

Sound: Jaap Sijben

Editing: Dominique Kools

Music Sound Design: Pastelle Music

Produced by Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Commissioned by DutchDFA

1 series

  • Dutch Profiles

    Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.