Dit is Nicolaas Rockox

00:03:28 Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Wat is het Rockoxhuis en wat ga ik er te zien krijgen? Deze video opent een boek over het leven van Nicolaas Rockox.

Een introductiefilmpje bij de tentoonstelling Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast. In die tentoonstelling ontdek je hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien. De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640) is omgetoverd tot een luxueus kunstenkabinet met topstukken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (dat gesloten is voor verbouwingswerken) en de belangrijkste werken uit het Rockoxhuis.  

Dit filmpje is gemaakt om de tentoonstelling te introduceren bij kinderen en om hen voor te bereiden op het museumbezoek: wat is het Rockoxhuis en wat ga ik er te zien krijgen? Het opent als het ware een boek over het leven van Nicolaas Rockox.  

Dit is Nicolaas Rockox is een onderdeel van het educatief aanbod voor het lager onderwijs in Het Gulden Cabinet. Leerkrachten kunnen het in de klas aan hun kinderen tonen, zodat ze in het Rockoxhuis al heel wat zaken herkennen en zich sneller thuis voelen.

Video credits

  • Tekst: Babette Cooijmans & Ivan Pecnik 
  • Stem: Ivan Pecnik 
  • Animatie: Dennis Van Den Bergh 
  • Muziek: 'Muziek uit de tijd van Rubens' gespeeld door het Consortium Antiquum (DOMusic Productie, Antwerpen / label TALENT)
Meer info