De zomer van Museum de Fundatie

00:05:01 Museum de Fundatie
Ralph Keuning neemt je mee langs de tentoonstellingen die deze zomer zijn te zien in Museum de Fundatie.

 

Van Bob Dylan tot Friso ten Holt, deze zomer heeft Museum de Fundatie een opvallend programma met vier tentoonstellingen.

Face Value - Bob Dylan
Wat veel mensen niet weten, is dat Bob Dylan naast woordenkunstenaar ook fysieke kunst maakt. Zijn pasteltekeningen zijn even direct en ongepolijst als zijn muziek. De Fundatie toont deze zomer een serie van 12 portretten. Voor muziek en kunst kun je ook terecht in het atrium van De Fundatie. Hier vind je de geluidssculptuur ‘audire et videre I’ van Michiel Borstlap. Te zien t/m 20 augustus 2017

Het late licht - Jeroen Krabbé
Met zijn nieuwe serie 'Het late licht' keert Jeroen Krabbé terug naar het landschap rond zijn eigen huis in Dalfsen. In deze serie laat hij al het realistische los en schildert slechts in kleur en vorm. Het resultaat zijn zonnestralen als bliksemschichten en de aarde als gloeiende lava in kleine en grote abstracte werken. Te zien t/m 1 oktober 2017.

Licht en lijnen - Friso ten Holt
Ook Krabbé's leermeester Friso ten Holt is deze zomer te vinden in De Fundatie deze zomer. Zijn olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen vallen op door kleur en helderheid. Te zien t/m 1 oktober 2017

Zomerexpo 2017
In de bruisende ZomerExpo vind je schilderijen, tekeningen, video's, foto, sculpturen en installaties. Van ingetogen tot uitgelaten, een kakofonie van wisselende vormen en smaken in één thema: water. Te zien t/m 20 augustus 2017.

Video credits

Camera: Sije Kingma

Meer info