Maak kennis met de genomineerde kunstenaars voor de Vincent Award 2014: een van de grootste kunstprijzen van Europa.
Pierre Huyghe

De Franse kunstenaar Pierre Huyghe (1962) onderzoekt met zijn werk de gespannen verhouding tussen natuur en cultuur. Hij experimenteert met diverse media als objecten, films, foto’s en tekeningen maar maakt ook werk met een groot assortiment van levende dieren, planten en andere natuurlijke elementen die als performers in zijn werk optreden.

Meer over de kunstenaar

De Vincent Award (Vincent van Gogh Biennial Award for Contemporary Art in Europe) is een van de grootste kunstprijzen van Europa. De prijs stimuleert mid-career kunstenaars van wie het werk een aanzienlijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van hedendaagse Europese kunst.

In 2014 heeft een jury van experts de kunstenaars Pierre Huyghe (Frankrijk), Manfred Pernice (Duitsland), Willem de Rooij (Nederland), Anri Sala (Albanië) en Gillian Wearing (Verenigd Koninkrijk) genomineerd.

De prijsuitreiking was op vrijdag 21 november in het Gemeentemuseum: Anri Sala heeft The Vincent Award 2014 gewonnen. Benno Tempel, voorzitter van de internationale jury:

Sala is er het best in geslaagd een installatie te maken waarin de toeschouwer constant wordt uitgedaagd door beeld, geluid en beweging. Zijn werk is poëtisch en conceptueel tegelijk.

The Vincent Award
6 september t/m 1 februari 2015
GEM Den Haag

Video credits

  • Een film in opdracht van Gemeentemuseum Den Haag
  • Gemaakt door Greenshot Films & Studio Gerrit Schreurs
Koop tickets