De Toren van Babel reist naar Japan

00:10:54 25 Museum Boijmans Van Beuningen
Een van de meest iconische werken van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, de Toren van Babel van Pieter Bruegel, vertrok in april 2017 naar Japan.
Pieter Bruegel de Oude

De Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude (1525?-1569) stond aan de wieg van de genrekunst.

Meer over de kunstenaar

Het filmteam van het Boijmans volgde De Toren van Babel naar Japan en toont hoe het iconische werk in Japan werd ontvangen. In 2015 is het museum, onder de naam BVB Collections, begonnen met een internationaal tentoonstellingsprogramma gebaseerd op de collectie. Het doel? Het museum, zijn collectie en de stad Rotterdam wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Van Rotterdam naar Japan

Op 17 april 2017 opende de eerste tentoonstelling uit dit programma in Japan, een land gefascineerd door architectuur en cultuur. Een van de meest iconische werken van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, de Toren van Babel van Pieter Bruegel vertrok in april 2017 naar het Tokyo Metropolitan Art Museum (18 april - 2 juli 2017) en reist daarna door naar het National Museum of Art in Osaka (18 juli - 15 oktober 2017). 

De tentoonstelling 'Collection of Museum Boijmans Van Beuningen - Bruegel's The Tower of Babel and Great 16th Century Masters is gemaakt in samenwerking met Asahi Shimbun, een van de grootste mediaconcerns van Japan. 

Meer informatie over de expositie vind je hier: babel2017.jp.

Video credits

Film by Mano Daniel Szollosi
Animation by A Million Workshop

Thanks to: Asahi Shimbun, Tomoe Takagi, Dr. Prof. Maasaki Miyasako, Shino Mihara, Tokyo Metropolitan Art Museum, Tokyo University of the Arts, The University of Tokyo, Sjarel Ex, Sandra Tatsakis, Friso Lammertse, Peter van der Coelen.

Music: Eastminster by Kevin MacLeod, Mountain Emperor by Kevin MacLeod

Koop tickets