De Stijl x Dutch Design: studio RENS

00:06:41 1011
In de tweede aflevering van De Stijl x Dutch Design bezoeken we Studio RENS. Hun werk karakteriseert zich door onderzoek, kleur en restricties.
Studio rENS

Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren (rENs) zijn twee jonge ontwerpers die op basis van onderzoek creatieve concepten ontwikkelen.

Meer over de kunstenaar

In de studio van Studio RENS vertellen Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren meer over de manier waarop zij te werk gaan. Samen blikken ze terug op de manier waarop De Stijl hun sporen achterlaat. 

Over De Stijl x Dutch Design

Wie aan De Stijl denkt, denkt aan primaire kleuren, eenvoud, horizontale en verticale lijnen, ritme en utopie. Maar achter deze bekende en geordende werkelijkheid, gaat een wereld verscholen vol intriges, passie, creatieve competitie en... liefde. Nu 100 jaar later maken we de balans op in De Schatkamer van De Stijl. 

In de serie De Stijl x Dutch Design zoekt designjournalist Jeroen Junte vijf innovatieve ontwerpers op in hun atelier. Zijn vraag? Wat hebben Maarten Baas, Piet Hein Eek, Studio RENS, Scholten & Baijings en Hansje van Halem gemeen met Theo van Doesburg, Mondriaan en Gerrit Rietveld?

In de intieme omgeving van de studio's vraagt Jeroen Junte hoe het gedachtegoed van De Stijl terugkomt binnen hun werk. Bekijk alle afleveringen hier.

Video credits

Interviews: Jeroen Junte

Camera & Montage: Simone Lilmoes

Redactie: Rinske Hordijk en Lotte Bloem

Met dank aan: Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren (Studio RENS)

Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Fonds 21 en Mondriaan Fonds.

1 series

  • De Stijl x Dutch Design

    Is De Stijl nog steeds zo invloedrijk als 100 jaar geleden? Designjournalist Jeroen Junte vroeg het 5 toonaangevende ontwerpers in de serie De Stijl x Dutch Design.