De Stijl x Dutch Design: Hansje van Halem

00:04:51
In de derde aflevering van De Stijl x Dutch Design vertelt Hansje van Halem over de magie van de lijn in het creeëren van nieuwe ontwerpen.

 

OVER DE STIJL X DUTCH DESIGN

Wie aan De Stijl denkt, denkt aan primaire kleuren, eenvoud, horizontale en verticale lijnen, ritme en utopie. Maar achter deze bekende en geordende werkelijkheid, gaat een wereld verscholen vol intriges, passie, creatieve competitie en... liefde. Nu 100 jaar later maken we de balans op in De Schatkamer van De Stijl.

In de serie De Stijl x Dutch Design zoekt designjournalist Jeroen Junte vijf innovatieve ontwerpers op in hun atelier. Zijn vraag? Wat hebben Maarten Baas, Piet Hein Eek, Studio RENS, Scholten & Baijings en Hansje van Halem gemeen met Theo van Doesburg, Mondriaan en Gerrit Rietveld. In de intieme omgeving van de studio's vraagt Jeroen Junte hoe het gedachtegoed van De Stijl terugkomt binnen hun werk. Bekijk alle afleveringen hier.

Video credits

Interviews: Jeroen Junte

Camera & Montage: Simone Lilmoes

Redactie: Rinske Hordijk en Lotte Bloem

Met dank aan: Hansje van Halem en haar medewerkers.

Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Fonds 21 en Mondriaan Fonds.

1 series

  • De Stijl x Dutch Design

    Is De Stijl nog steeds zo invloedrijk als 100 jaar geleden? Designjournalist Jeroen Junte vroeg het 5 toonaangevende ontwerpers in de serie De Stijl x Dutch Design.