De reis van Eric Giraudet Boudemange

00:02:52 Fries Museum
Ontmoet Eric Giraudet de Boudemange. Terwijl de beeldend kunstenaar zijn nieuwste expositie opzet, licht hij zijn werkwijze, gedachten en zaalvullende landschap van kunstwerken toe.

De kunstwerken van Eric Giraudet de Boudemange zijn speelse en humoristische interpretaties van traditionele (volks)spelen. Ze verbinden oeroude tradities zoals fierljeppen aan actuele ontwikkelingen zoals de steeds intensiever wordende landbouw. Samen met de professionele fierljeppers en broers Oane en Ysbrand Galama ontwierp hij tijdens een residence in Kunsthuis SYB vijf polsstok-sculpturen met carnavaleske kleuren en patronen. De polsstokken maken onderdeel uit van de tentoonstelling, net als een film waarop te zien is hoe de kunstenaar deze Friese sport leert.

eric giraudet de boudemange

Eric Giraudet de Boudemange heeft een grote interesse voor riten en spelen. Hij reist hiervoor over de hele wereld. Zijn belevenissen gebruikt hij als inspiratie voor zijn werk. Zijn kunst verbindt oeroude tradities zoals fierljeppen aan actuele ontwikkelingen zoals de steeds intensiever wordende landbouw. Om de menselijke bewegingen te verbeelden, maakte Giraudet de Boudemange siliconen afgietsels van zijn eigen lichaam. In zijn landschap toont hij een tiental van deze huiden in verschillende houdingen. Hoog opgetrokken benen symboliseren bijvoorbeeld een succesvolle sprong over het water bij het fierljeppen. Eric Giraudet de Boudemange: the story of water, milk and peewit eggs presenteert bekende en nog niet eerder getoonde werken van de kunstenaar.

Video credits

Video: Sije Kingma

Met dank aan: Eric Giraudet de Boudemange en Judith Spijksma

Koop tickets