De Pindakaasvloer van Wim T. Schippers

00:07:44 808 Museum Boijmans Van Beuningen
Wat een aandacht in de media voor de aankoop van een kunstwerk! Doordat het alleen maar een concept is, misschien, en er voor dat "ideetje" toch (vermoedelijk) een aanzienlijke som geld is betaald? Of omdat het kunstwerk, als het wél wordt uitgevoerd, is gemaakt van een onaanzienlijke substantie die in Hollandse keukens op de ontbijttafel staat?
Wim T. Schippers

Wim T. Schippers is een Nederlands programmamaker, acteur, stemacteur, schrijver, presentator en beeldend kunstenaar. Zijn beeldende kunst heeft verwantschap met Fluxus, popart en conceptuele kunst. Als theatermaker maakt hij gebruik van humor en absurditeit.

Meer over de kunstenaar

 

Geweldig natuurlijk dat weer zo veel mensen onder het motto "dat kan ik ook" menen een kunstenaar te zijn. Nieuw is het predicaat "levensgevaarlijk" - voor mensen met een allergie. Inderdaad, zij moeten dit kunstwerk niet opeten. Evenmin trouwens als een 17de-eeuwse meester verorberd dient te worden. Die bevat namelijk nogal wat giftig lood. Deze video vertelt waar de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers uit voort komt en hoe het werk past in het oeuvre van deze unieke ideeënman, die al op zijn twintigste in het Stedelijk Museum exposeerde en een internationale carriére als beeldend kunstenaar voor de boeg leek te hebben. Dit niet alleen omdat hij prachtige dingen maakte, maar ook omdat hij zijn tijd vooruit was. De video bevat interviews met Harry Ruhé, verzamelaar en kenner van de Fluxusbeweging en de conceptuele kunst, en met Wim T. Schippers zelf.

Video credits

Regie en montage: Victor Vroegindeweij
Camera/ director of photography: Gregg Telussa
Redactie en Research: Els Hoek
Productie: Femke Hameetman

Koop tickets

2 series