Onvergetelijk: De Methode

00:15:02 97
Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Tijdens een interactieve rondleiding of workshop worden de objecten in het museum gebruikt als aanleiding om gesprekken met de deelnemers te voeren. De rondleider faciliteert en leidt het gesprek aan de hand van een vooraf bepaalde gespreksstructuur.

 

Onvergetelijk bestaat uit interactieve rondleidingen en workshops voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens het programma ligt de nadruk op het faciliteren van sociaal contact. Om dit te bereiken stel je de groep tijdens de rondleiding open vragen en nodig je iedereen uit om deel te nemen aan korte creatieve opdrachten. De Onvergetelijk-gespreksmethode biedt duidelijke richtlijnen om dit proces te begeleiden.

Kijken, beschrijven, interpreteren en verbinden

Nadat je de deelnemers welkom hebt geheten en het thema van je rondleiding op een aansprekende manier hebt geïntroduceerd, valt de Onvergetelijk- gespreksstructuur uiteen in de volgende stappen: kijken, beschrijven, interpreteren en verbinden. Tussendoor verwerk je interactieve opdrachten en verstrek je relevante achtergrondinformatie.

Koop tickets
Meer info

1 series

  • Onvergetelijk

    Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van museumobjecten. Dit draagt bij aan hun kwaliteit van leven.