De Beelden storm: Robbert en Frank 3

0
Het jonge kunstenaarsduo Robbert & Frank en Frank & Robbert bijten het spits af in de nieuwe reeks: De Beeldenstorm . De vraag: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers? Aflevering 3: Lee Kit.
Lee Kit

Kunstenaar Lee Kit (1978, Hong Kong) woont en werkt in Hong Kong en Taipei. Zijn werken omvatten verschillende media, waaronder schilderijen, tekeningen, video’s en installaties. Zijn werk richt zich vaak op alledaagse en ready-made objecten die normale, dagelijkse rituelen aanspreken.

Meer over de kunstenaar

Robbert Goyvaerts en Frank Merx kennen elkaar al van op de middelbare school. Samen vormen ze theatermakerduo Robbert&Frank, al mag je evengoed Frank&Robbert zeggen. Robbert&Frank zijn meer dan enkel de makers van fel gesmaakte theaterproducties als A journey into space en TO BREAK (the window of opportunity).

Hun kunstpraktijk is allround: ze creëren videokunst, maken installaties op basis van readymades, creëren performances in de openbare ruimte en presenteren hun producten op designbeurzen. Ook hun theaterwerk kan je niet klassiek noemen. Eerder dan voor lineair verteltheater te kiezen, bricoleren ze tableaux vivants: kleurrijke en associatieve taferelen waarin ze op absurde en poëtische wijze objecten opvoeren op het toneel. Geen betere beeldenstormers dus om deze reeks mee te openen!

Deze video is deel van de serie De Beeldenstorm, ontwikkeld met De Zendelingen, kunstcritiekcollectief.

Video credits

De Zendelingen

1 series

  • De Beelden storm

    In de reeks De Beeldenstorm vraagt kunstkritiekcollectief De Zendelingen toonaangevende Vlaamse toneelmakers: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?