De Beelden storm 2: Tuning People 3

Deze keer is Tuning People aan de beurt in De Beeldenstorm. De vraag aan hen is: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

Vorig jaar zag Jef de tentoonstelling van Jordan Wolfson in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij was erg onder de indruk van zijn animatronics en de menselijke eigenschappen die je herkent in zijn marionettenpop aan kettingen. Zelf is Jef de laatste tijd ook steeds meer bezig met maskers en poppen, zoals in Leeghoofd en Bonte Nacht.  

Jef Van gestel studeerde in 2004 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij Het Huis van Bourgondië, fABULEUS, Veem theater, RO Theater, LAB Utrecht, tg Max en de Kopergietery. De voorstelling ‘Voetbal op Hoge Hakken’ (Kopergietery) won de VSCD mime-prijs 2015.

Over Tuning People

Tuning People is een theatergezelschap uit Antwerpen dat sinds 2005 beeldend geluidstheater maakt voor een gevarieerd publiek. Het eigenzinnige collectief bestaat uit artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën proberen ze verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol, bizar en fantasierijk cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Ook in Nederland is Tuning People de laatste jaren doorgebroken met producties als Pitsers, dUB, Leeghoofd en Bonte Nacht.

‘Men zegt ons wel eens dat Tuning People altijd theater en beeldende kunst combineert’, zo vertelt Jef Van gestel. Zij zijn dus hét ideale gezelschap om, in navolging van het duo Robbert&Frank/Frank&Robbert ook drie filmpjes te kiezen over beeldende kunst uit het archief van ARTtube. 

Video credits

De Zendelingen

1 series

  • De Beelden storm

    In de reeks De Beeldenstorm vraagt kunstkritiekcollectief De Zendelingen toonaangevende Vlaamse toneelmakers: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?