De Beelden storm 2: Tuning People 2

0
Deze keer is Tuning People aan de beurt in De Beeldenstorm. De vraag aan hen is: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

Net als William Kentridge is Wannes bezig met mixed media. ‘William maakt theater, muziek, houtskooltekeningen, animatiefilms… en daardoor creëert hij iets nieuws, een nieuw kanaal,’ zo vertelt hij. Zelf heeft Wannes ook het gevoel dat zijn eigen werk tussen alle disciplines in valt. In zijn nieuwste project Stadsklank maakt hij een filmcompositie van de klanken van zijn stad, Antwerpen.

Wannes Deneer studeerde productontwikkeling aan het Henry Van De Velde Instituut (2001) en scenografie bij POPOK (2006). Zijn werkterrein bevindt zich tussen geluidskunst, beeldende kunst en muziektheater. Naast voor Tuning People creëerde Wannes ook scenografieën en geluidsontwerpen voor o.a. Filmfabriek/Toneelhuis, fABULEUS, Skagen, tg Max en POK.

Over Tuning People

Tuning People is een theatergezelschap uit Antwerpen dat sinds 2005 beeldend geluidstheater maakt voor een gevarieerd publiek. Het eigenzinnige collectief bestaat uit artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën proberen ze verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol, bizar en fantasierijk cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Ook in Nederland is Tuning People de laatste jaren doorgebroken met producties als Pitsers, dUB, Leeghoofd en Bonte Nacht.

‘Men zegt ons wel eens dat Tuning People altijd theater en beeldende kunst combineert’, zo vertelt Jef Van gestel. Zij zijn dus hét ideale gezelschap om, in navolging van het duo Robbert&Frank/Frank&Robbert ook drie filmpjes te kiezen over beeldende kunst uit het archief van ARTtube. 

Video credits

De Zendelingen

1 series

  • De Beelden storm

    In de reeks De Beeldenstorm vraagt kunstkritiekcollectief De Zendelingen toonaangevende Vlaamse toneelmakers: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?