De Ateliers DEBUUT: Alex Dordoy

00:09:52 435 Gemeentemuseum Den Haag
In De Ateliers DEBUUT SERIE krijgen kunstenaars die van De Ateliers in Amsterdam komen hun eerste solotentoonstelling in Nederland, in het Gemeentemuseum. Voor het tweede deel van de serie is kunstenaar Alex Dordoy gevraagd te exposeren.
Alex Dordoy

Het werk van de Engelse Alex Dordoy gaat over de spanning tussen fysieke vormen en hun representatie als platte beelden.

Meer over de kunstenaar

De hechte band die De Ateliers in Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag al lange tijd onderhouden wordt bekrachtigd door De Ateliers DEBUUT SERIE. Drie jaar lang organiseert het museum de eerste Nederlandse, museale solotentoonstelling van een kunstenaar die de Ateliers heeft doorlopen, hét instituut voor jong talent in de kunst in Nederland. Dit mooie initiatief is mede mogelijk gemaakt door Outset Netherlands en met dank aan de Stichting Niemeijer Fonds.

Alex Dordoy (Newcastle, 1985) is de tweede kunstenaar in de reeks. Dordoy combineert ambachtelijke technieken met hoogwaardige technologie. Bestaande voorwerpen, foto’s, afbeeldingen en patronen bewerkt en manipuleert de kunstenaar door middel van Photoshop, waarna hij ze uitwerkt in schilderijen of in sculpturen van gips, siliconen of jesmonite. In de Projectenzaal toont hij nieuwe werken die een samenhangend geheel vormen.

De Ateliers DEBUUT: Alex Dordoy
28 augustus t/m 23 november 2014
Gemeentemuseum Den Haag

Video credits

  • A film by: Gemeentemuseum Den Haag
  • Music: Tim Biesta
Koop tickets

1 series

  • De Ateliers DEBUUT

    Eerste museale solotentoonstellingen van aanstormende kunstenaars in Gemeentemuseum Den Haag.