Cradle to Cradle (EN)

00:06:39 Museum Boijmans Van Beuningen
Op 9 september 2010 vond in Museum Boijmans van Beuningen in samenwerking met Studium Generale Erasmus Universiteit, debatcentrum Arminius en het Goethe Institut een debat plaats over het concept 'Cradle to Cradle'.
Joep van Lieshout / AVL

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren.

Meer over de kunstenaar

 

Onder leiding van filosoof en journalist Hans Kennepohl spraken kunstenaar Joep van Lieshout, filosoof Karim Benammar en chemicus en Cradle to Cradle specialist Michael Braungart over de relevantie van dit concept en het menselijk consumeren. Het debat werd georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling Infernopolis (29/05/2010- 26/09/2010). In een leegstaande onderzeebootloods van bijna 5000 m2 in de haven van Rotterdam creëerde Atelier Van Lieshout een huiveringwekkende setting, waarin medische instrumenten, vacuümpompen, silo's, schedels, skeletten, reusachtige spermacellen en organen de hoofdrol spelen.

Video credits

Camera and editing: Marieke van der Lippe
Sound: Hans Bouma

Koop tickets