Constant New Babylon - Madrid

00:03:47 Gemeentemuseum Den Haag
Gemeentemuseum Den Haag organiseert samen met Reine Sofia Madrid een van de grootste tentoonstellingen ooit over Constants levenswerk New Babylon. Conservator Laura Stamps vertelt meer over de totstandkoming.
Constant Nieuwenhuys

Constant Nieuwenhuys (1920 - 2005), kortweg Constant, was niet alleen een vooraanstaand lid van de CoBrA-groep, maar is minstens even befaamd om New Babylon, een tot de verbeelding sprekend project waar hij bijna twintig jaar aan werkte.

Meer over de kunstenaar

Constant Nieuwenhuys (1920 – 2005) was niet alleen een vooraanstaand lid van de CoBrA-groep, hij creëerde ook een van de meest visionaire en omvangrijke beeldende kunstprojecten uit de naoorlogse kunstgeschiedenis: New Babylon.
Samen met het Reine Sofia in Madrid organiseert het Gemeentemuseum een van de grootste tentoonstellingen ooit over dit tot de verbeelding sprekende project, waar Constant bijna twintig jaar aan werkte.
In deze film vertelt conservator Laura Stamps over de totstandkoming van de tentoonstellingen in Madrid en Den Haag en de samnewerking tussen de musea. De tentoonstelling en publicatie komen tot stand in nauwe samenwerking met Fondation Constant.

De tentoonstelling was van december 2015 tot 29 februari 2016 te zien in Madrid en van 28 mei tot 25 september 2016 in Gemeentemuseum Den Haag
Bekijk ook de lange documentaire over Constant die Gemeentemuseum naar aanleiding van de tentoonstelling maakte:

Video credits

  • Film van: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia 
  • Met dank aan Mondriaan Fonds en RKD
Koop tickets