Collectie op reis

168 Museum Arnhem
Gepassioneerd, toegewijd en met een eigen visie op sieraadkunst; het opbouwen van een privécollectie betekende voor Jurriaan van den Berg alles of niets. In bijna vier decennia stelde hij een collectie van museale kwaliteit samen. In 2008 en 2009 schonk hij 250 sieraden aan Museum Arnhem.


Wegens de verbouwing van Museum Arnhem is een selectie van deze verzameling vanaf 28 januari 2018 te zien in CODA Museum Apeldoorn. Voorafgaand aan de tentoonstelling ontwikkelde Museum Arnhem een lessenserie voor het voortgezet onderwijs. Door de belangrijke schenking van Jurriaan van den Berg heeft Museum Arnhem een aantal sieraden dubbel in de collectie.

De schenker heeft bij de schenking vermeld dat Museum Arnhem deze dubbele sieraden in mogen zetten als studiecollectie. Dit biedt een mooie kans om de collectie te presenteren in de klas, juist nu het museum tijdelijk gesloten is. 850 leerlingen kregen de kans om sieraden zelf te passen en werken momenteel aan een eigen sieraad. Een selectie hiervan is vanaf 28 januari 2018 te zien in de tentoonstelling Alles of Niets.

Video credits

Camera en montage: Bart Laport

Meer info