Plastic wordt vaak gezien als een wegwerpproduct. Dave Hakkens vindt dat ‘plastic troep’ juist een grondstof kan zijn om mooie nieuwe dingen van te maken.

Dave Hakkens wil kunststofafval waardevol maken. Hij ontwierp een machine die gebruikt kunststof versnippert en omsmelt naar nieuwe producten, en hij deelt dit ontwerp open source via zijn project Precious Plastic. Zo kunnen mensen overal ter wereld zelf plastic hergebruiken en inzien dat het geen wegwerpmateriaal is.

Dave Hakkens werk is onderdeel van de tentoonstelling Change the System in Museum Boijmans Van Beuningen, te zien t/m 14 januari 2018.

Video credits

Video: Anouk Wouters

interview: Sophie Heijkoop

Met dank aan: Dave Hakkens
Ondertiteling: Einion Media
Met steun van: Fonds 21, VSBfonds, Gemeente Rotterdam, BankGiro Loterij, Boijmans Business Club

Koop tickets

1 series

  • Change makers

    Vanuit de designwereld is er een groeiende aandacht voor het aanpakken van de grote systematische problemen van onze tijd: schaarste van grondstoffen, groeiende sociale ongelijkheid en migratietoename als gevolg van conflicten. Voor ontwerpers zijn deze problemen geen bedreiging, eerder een start om iets nieuws te creëren. Deze serie toont een aantal ‘changemakers’; ontwerpers die een kritische houding aannemen en een appèl doen op de urgentie om te veranderen.