Change makers - Atelier NL

00:06:09 Museum Boijmans Van Beuningen
Atelier NL vertelt het verhaal van zand. Met continu onderzoek en ontwerp plaveit Atelier NL al jaren de weg voor een essentiële dialoog over productiemethoden op het kruispunt van design en wetenschap.


Omdat de afgravingen voor transparant glas wereldwijd uitgeput raken, zullen lokale zandvoorraden belangrijke bronnen worden. De huidige industrie kan de wisselende kwaliteit van het lokale zand echter nog niet verwerken. Atelier NL heeft een productiemethode ontwikkeld om seriematig glas te maken van lokaal gewonnen zand.

Het werk van Atelier NL is onderdeel van de tentoonstelling Change the System in Museum Boijmans Van Beuningen, te zien t/m 14 januari 2018.

Video credits

Video: Anouk Wouters
Interview: Sophie Heijkoop
Met dank aan: Nadine Sterk, Lonny van Ryswyck
Ondertiteling: Einion Media
Met steun van: Fonds 21, VSBfonds, Gemeente Rotterdam, BankGiro Loterij, Boijmans Business Club

Koop tickets

1 series

  • Change makers

    Vanuit de designwereld is er een groeiende aandacht voor het aanpakken van de grote systematische problemen van onze tijd: schaarste van grondstoffen, groeiende sociale ongelijkheid en migratietoename als gevolg van conflicten. Voor ontwerpers zijn deze problemen geen bedreiging, eerder een start om iets nieuws te creëren. Deze serie toont een aantal ‘changemakers’; ontwerpers die een kritische houding aannemen en een appèl doen op de urgentie om te veranderen.