Carnaval Carnivalesque

00:06:43 476 CBK Rotterdam
De manifestatie On The Other Side of Reality opende met een spetterende performance van modeontwerper Marga Weimans.

Met de manifestatie On The Other Side Of Reality treedt TENT buiten zijn muren en sluit aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Hoewel de straatparade van 25 juli werd afgelast wegens slechte weersomstandigheden, ging het programma in TENT gewoon door. De manifestatie On The Other Side of Reality opende met een spetterende performance van modeontwerper Marga Weimans. Dansers, modellen en een brassband presenteerden haar nieuwe monumentale mode-installatie, geïnspireerd op het Caribisch Carnaval.   

Straatparade en tentoonstelling met Marga Weimans 

De bekende modeontwerpster Marga Weimans (Rotterdam) ontwierp een praalwagen met stoet voor de Straatparade van het Zomercarnaval. Mode, kunst, performance en theater komen samen in een totaalconcept dat tevens is beïnvloed door haar persoonlijke achtergrond en haar opvattingen over de stadsbewoner als ‘agent of change’. Een groep van veertig jonge dansers verbeeldde een transformatieproces van strakke architectonische vormen tot het uitbundige en aanstekelijke van het Caribisch carnaval.

Ze werden omgevormd van ingekaderd tot bevrijd, van plicht tot passie, van uniform tot veelzijdig en van ruwe grondstof tot zinnenprikkelend uitgedost. Tijdens een spectaculaire performance opende deze monumentale installatie in TENT. Weimans werkte voor de totstandkoming van het project samen met componist Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) en choreograaf Amber Vineyard (House of Vineyard/HipHopHuis).

Deze film is gemaakt in opdracht van TENT Rotterdam, in het kader van de manifestatie On the Other Side of Reality in TENT (25 juli - 27 september 2015).

Video credits

  • Concept en ontwerp: Marga Weimans
  • Geluidsontwerp: Rutger Zuydervelt/Machinefabriek
  • Choreaografie: Amber Vineyard
  • Producent: Esther de Leeuwe
  • Met dank aan: Stichting Doen, Rotterdam Festivals, DUCOS Productions, Stichting Zomercarnaval, HipHopHuis, Rotterdam Filmproducties.
  • TENT is een programma van CBK Rotterdam.
Meer info