BoijmansTV: Recycle

00:14:43 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze 6e aflevering van Boijmans TV wordt kunstenaar Joep van Lieshout door beveiliger Arie aan de tand gevoeld over zijn ideeën om de wereld te redden.
Joep van Lieshout / AVL

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren.

Meer over de kunstenaar

Van Lieshout stelt in zijn werk voor om mensen te recyclen. Ondertussen helpt Ab, onze technische man, de mensen van Atelier Van Lieshout met de opbouw van Infernopolis. Deze mammoettentoonstelling is vanaf 29 mei te zien in de voormalige onderzeebootloods op het RDM terrein op Rotterdam Heijplaat. Maar ach! Ab heeft een zwakke maag en weet in zijn verwarring niet hoe snel hij weer terug moet komen naar het vertrouwde gebouw aan het Museumpark. Daar wordt immers nooit iets weggegooid en speelt een groep Chinezen op leeftijd onbekommerd voetbal op de binnenplaats. Na door gids Bregje en haar taperecorder te zijn ingewijd in de geheimen van het beroemde danseresje van Edgar Degas, wagen de Chinezen ook nog een dansje.

Over Boijmans TV

Elke aflevering van Boijmans TV worden de drie personages gevolgd. De rondleider neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

Video credits

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond, Popov film en RO Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds.

Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.